van data naar inzicht

probleem: zoveel gegevens en zo weinig inzicht

Alle gegevens en informatie die nodig is om de juiste keuzes te maken staan verspreid over allerlei systemen: in het CRM pakket staan de prospects, leads en klanten. In het ERP staan alle verkooptransacties en producten. Het financieel grootboekpakket bevat de facturen en inkopen, de crediteuren en debiteuren. De controller heeft in Excel de begroting en prognoses en via Google houd je de concurrentie bij en stel je benchmarks op in Excel.

Allemaal zo versnipperd.

de gegevens zijn er wel, maar inzicht en overzicht, ho maar

Je hebt rapportages en Excel sheets, maar het is versnipperd en lastig met andere analyses te vergelijken. Er zijn geen overkoepelende overzichten waaruit je effectief kunt sturen.

Dat dit lastig is, is duidelijk. Vaak is per direct een beslissing nodig; zo kan er bijvoorbeeld ineens een conflict dreigen met een klant of een leverancier. Per direct moet je dan kunnen zien wat deze klant werkelijk netto aan je bedrijfsresultaat toevoegt, zodat je weet welke actie nodig is.

Wat zou het handig zijn als je in zo’n situatie zou kunnen vertrouwen op dashboards waar je eenvoudig doorheen kunt navigeren naar de juiste cijfers en in één oogopslag kan zien wat nu de juiste beslissing is. Bij voorkeur geheel geïntegreerd met je bedrijfssystemen. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, nietwaar?

Toch is dit wat wij onze klanten aanbieden: geïntegreerde dashboards met de juiste stuurinformatie uit de belangrijkste databronnen gecombineerd, compleet, betrouwbaar en altijd up-to-date. En als wij naar onze klanten luisteren, zijn zij zeer tevreden over onze diensten.

In de loop der jaren hebben we onze kennis gebundeld in sjablonen die gemakkelijk aangepast kunnen worden aan elke klant situatie, zodat je voor een goede prijs snel resultaten ziet waar je wat aan hebt.

transformeer naar data gedreven sturen

Veel bedrijven praten hierover, wij maken dat jouw bedrijf het echt gaat doen.

Wij hebben de volgende informatiegebieden in sjablonen gezet. Dit versnelt het werk enorm en geeft je al in korte tijd veel stuurinformatie: