een Excel draaitabel op MySQL data
zonder technische kennis toegang tot alle gegevens

Wat als er een tool zou zijn die gegevens uit je database voor iedereen beschikbaar maakt? Zodat je zonder technische kennis de gegevens toch makkelijk kunt analyseren.

Gewoon, met een Excel draaitabel: iedereen in jouw organisatie kijkt dan naar dezelfde gegevens en een ieder kan zelf bepalen hoe. En de data die je ziet die is altijd bijgewerkt tot de laatste stand.

dit wil ik

bekijk video

gebruikers die niet bij de data kunnen, het is zo jammer

Ik zie het nog zo vaak. Waardevolle informatie die eigenlijk iedereen zou moeten inzien, maar verstopt in een MySql database. Zie daar mee eens een manager of verkoper zijn queries op schrijven. Wat nu als er een tool zou zijn die dit soort informatie in een Excel draaitabel ter beschikking zou stellen? Zodat elke niet-database expert ook de gegevens kan inzien en kan analyseren?

Dit is geen rocket-science, maar bijna zo eenvoudig als een “druk op de knop”.

Met de software van icCube kun je de alle relevante database gegevens publiceren naar een in-memory database. Deze kun je vervolgens met de Excel draaitabel koppelen. En al je gebruikers en zelfs klanten kunnen los gaan.

je laat jouw managers toch geen MySql queries schrijven, toch?dit kan echt niet!
het kan ook anders: je MySql data in een draaitabel!
draaitabel op MySql met icCubemet een draaitabel op je MySql data, zo makkelijk als 1-2-3
Dit is wat je met icCube dan realiseert:

  • een in-memory database op een server van jouw keuze (kan in de “cloud” of “on-premise”);
  • met daarop een Excel draaitabel die met meer dan 600 miljoen rijen data kan werken;
  • waarop elke gebruiker zelf moet inloggen, en alleen die gegevens kan zien die hij/zij mag zien.

Verder:

  • Bevat de draaitabel de laatste stand van de MySql gegevens, tot op 5 seconden nauwkeurig;
  • en is de performance gewaarborgd doordat je deze kunt tweaken op gebruikersgroep en type queries.
  • En wil je doorgroeien om inzichten als online dashboards aan te bieden, dan kan dat zonder extra licentiekosten.

Stel je eens voor dat alle managers, directeuren en verkopers ook door de data zouden kunnen browsen. Maar dan via Excel!

AvdBerg-009-skype

Ik ben Arthur van den Berg en mijn bedrijf heet InsideVision.

Wij werken als sinds 2012 samen met icCube, een Zwitsers bedrijf dat analytische software en specialistische dashboards kennis aanbiedt. Wij helpen bedrijven en consultancy bureau’s in Nederland om gegevens eenvoudig en begrijpelijk aan gebruikerd te tonen. In dit geval is dat via de Excel draaitabel.

InsideVision levert de know-how over het product, over hoe je dit doeltreffend in kunt zetten om eindgebruikers in te zetten als echte kennis werkers. Gebruik makend van de inzichten die zij eenvoudig kunnen vinden met de Excel draaitabel. Zodat iedereen in de organisatie ook echt data-gedreven kan werken. icCube levert de software en de technische kennis die nodig is om alles automatisch te laten werken met jullie systemen.

wat kost dat dan, deze software?

Nou dat zal je verbazen. Werken met de Excel draaitabel op MySql via icCube kun je al voor 3300 EUR per jaar (10 gebruikers) of 6600 EUR per jaar (100 gebruikers). Je krijgt de software en je kunt zelf met de online documentatie aan de slag. Je hebt wel een technische inslag nodig en kennis van gegevensmodellering in een OLAP omgeving. Mocht je dit niet hebben dan kunnen wij bijspringen met onze expertise zodat jullie in een aantal dagen de draaitabel “live” hebben. Echt, het werkend krijgen is voor ons een fluitje van een cent.

hoe nu verder?

Eigenlijk het allerbeste op dit moment is contact met mij op te nemen. In een gesprek kan ik horen hoe ik jullie het beste kan helpen met de Excel draaitabel en kan ik jullie adviseren over de te zetten stappen.

dit zeggen klanten van ons

Gaaf hoe snel we financiële dashboards aan konden bieden aan onze klanten; volledig passend in onze visie van Speedbooks, maar ook volledig passend in onze technische infrastructuur. Ik was eerst bang dat dit heel wat zou vergen van mijn IT mensen, maar dit bleek achteraf enorm mee te vallen. Enorm prettig hoe InsideVision pro-actief meedenkt, kennis overdraagt en de ingewikkelde zaken voor ons uit handen neemt.

lees de complete review

Lume PaulusmaSpeedbooks
Van alle beschikbare datavisualisatie en dashboard tools kon alleen icCube aan onze real-time eisen voldoen voor de callcenter dashboards voor onze klanten. Met icCube kunnen we nu kwalitatieve BI-dashboards aanbieden die geheel geïntegreerd zijn met onze eigen producten en diensten. Chapeau voor icCube en de Nederlandse leverancier InsideVision.

lees de complete review

Denise KoningsMassXess
Ik heb precies die slimme en effectieve inkoop dashboards kunnen realiseren met icCube zodat de inkoop cijfers voor mijn klanten tot leven komen. Ik twijfelde eerst of ik mijn bestaande dienstverlening hiermee uit zou breiden, maar toen mijn concurrent met iets kwam kon ik niet achterblijven. Wat ik nu met InsideVision heb gemaakt geeft mij mijlen voorsprong.

lees de complete review

Jeroen CortsPurfacts

Overtuigd, of toch nog wat vragen? Laat je contactgegevens achter, dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug. Zo kan ik horen waar jullie precies naar op zoek zijn en jullie adviseren in de beste vervolgstappen.

neem contact met me op