wat is icCube

betaalbare dashboard software

De drie speerpunten van icCube zijn: “snel”, “open” en “betaalbaar”:

 • Snel; meteen response als de gebruiker door de grafieken bladert; altijd de laatste stand van zaken.
 • Open; eenvoudig te integreren in bestaande software door de open architectuur en omarming van OLAP standaarden
 • Betaalbaar; icCube is er vanaf € 7 per gebruiker per jaar.

De kern van icCube wordt gevormd door de centrale OLAP database en de presentatie van deze gegevens in online dashboards en de analyse in Excel draaitabellen.

snel | dashboards | OLAP | OEM | goedkoop

waarom icCube? 4 toepassingen

De icCube software is uitermate geschikt voor:

 1. Inzichtelijk maken van data sets aan een groot publiek (van mkb tot multinational tot iedereen)
 2. Maandelijkse/ Wekelijkse rapportages voor het management en de werkvloer
 3. Procesbewaking, door realtime dashboards
 4. Sluit naadloos aan op bestaande software

Hieronder de toelichting:

1. inzichtelijk maken van data sets aan een groot publiek

Doordat icCube een database bij de dashboards levert krijg je alle moderne datavisualisatie mogelijkheden plus de kracht van de OLAP database ter beschikking. Hierdoor kunnen gelikte dashboards gemaakt worden waarbij de gebruiker slechts de hem toegestane data kan inzien, deze kan filteren en hierop in- en uit kan zoomen. Ook kunnen de gegevens door de OLAP kubus worden geanalyseerd met statistische formules en/of  complexe formules om nieuwe inzichten naast de gegevens te tonen.

2. maandelijkse/ wekelijkse rapportages voor het management en de werkvloer

Alle betrokken partijen kunnen met dezelfde dashboards werken, het verschil zit in de mate van detail waarmee elke doelgroep naar de cijfers kijkt. Iemand van de werkvloer kijkt bijvoorbeeld naar de kostenplaats en detail processen, terwijl iemand van controlling naar het geheel van de business unit kijkt.

data visualizatie voor veel gebruikers

Doordat vele gegevensbronnen kunnen worden gecombineerd krijg je een totaalbeeld over het getoonde onderwerp. Zo kun je eenvoudig realisatie gegevens tonen t.o.v. het budget en/of de prognose en/of externe benchmarks.

Voorbeeld maandelijkse rapportages zijn:

 • KPI Dashboards, met de te monitoren processen en de normen. Hierbij wordt duidelijk aangegeven of een KPI is gehaald of niet. Tevens kan een gelaagdheid aangebracht worden in de KPI’s met een hoofd KPI die de waarde weergeeft van de onderliggende KPI´s bij elkaar, volgens de logica die past in uw situatie.
 • financiële dashboards uit het grootboek, verlies & winst overzicht totaal of per project, activiteit, kostenplaats. Inclusief doordrillen naar de details.
 • sales dashboards; inzichtelijk maken van de sales funnel (pipeline), klant analyses (Pareto), beste producten, winkelwagen analyses, e.d.
 • HR dashboards; hoe verloopt het personeelsbestand, salariëring nu en in de toekomst, ziekteverzuim

3. procesbewaking, door realtime dashboards

icCube is zo in te stellen dat gegevens automatisch worden geladen als er nieuwe gegevens aan een tabel worden toegevoegd of als er een bepaalde waarde in een tabel wijzigt. Alleen die gegevens worden geladen die zijn toegevoegd en/of gewijzigd. Hierdoor blijft de complete OLAP database altijd up-to-date met de laatste stand van het bronsysteem.

Door realtime OLAP functionaliteit toe te voegen aan al aanwezige proces informatie komt een geheel nieuw scala aan informatie beschikbaar over processen terwijl deze lopen. Voorbeelden: gemiddelde duur, nog beschikbare resources van het geheel, top 3 wachtende klanten, e.d.

4. sluit naadloos aan op bestaande software

De kracht van icCube en de gunstige prijsstelling maakt het mogelijk om icCube op te nemen als analytisch rapportage platform in bestaande software. Met relatief weinig inspanning is icCube onder de motorkap te brengen van eigen software. Hierdoor kun je als software leverancier gemakkelijk aan bestaande en nieuwe klanten extra functionaliteiten bieden in de vorm van interactieve dashboards.

Voorbeelden zijn:

 • CRM software
 • Boekhoudsoftware
 • Specifieke branche software
 • Incidentafhandeling systemen
 • Cliëntvolgsystemen
 • ERP systemen

Met icCube in je eigen software kun je eenvoudig naast de al bestaande gegevens interactieve grafieken en dashboards tonen die dezelfde data vanuit een management insteek tonen. Zo zijn cijfers over de details in één overzicht te combineren met relevante management informatie.

Bijvoorbeeld: bij het afsluiten van een bedrijfsorder toon je nu met icCube ook wat deze klant in het verleden heeft besteld, de betaaldiscipline en bijvoorbeeld de bestellingen in de pipeline. Waar het bedrijf onderdeel is van een moederbedrijf, wordt ook daarvoor deze informatie getoond.

werken met icCube

icCube ondersteunt de volgende werkwijzen:

 • over het web: via online Dashboards, rapportages en tabellen.
  Met de web rapportage module zijn eenvoudig dashboards en menu’s te maken. In de dashboards kun je gebruik maken van: Grafieken van Highcharts, grafieken van amCharts, data visualisaties van D3, boomstructuren, keuzelijsten, filterknoppen, HTML widgets, landkaarten, … enz.
 • vanuit de Excel: met de standaard draaitabel plug-in van Microsoft kan elke icCube kubus in Excel worden benaderd. Alle beschikbare mogelijkheden in Excel in de vorm van slicers, filters en formattering blijven werken. Slechts die gegevens waar je toegangsrechten voor hebt kun je benaderen.
 • vanaf de iPad: elk online dashboard is te benaderen vanaf de tablet. Tijdens het dashboard ontwerp proces kun je het formaat al standaard op iPad zetten. Ook iPhone formaten horen tot de opties. Ook kun je de dashboards zo instellen dat zij zich aanpassen aan de grootte van het scherm.
 • via een OLAP browser: via de xmla interface
  de icCube OLAP kubussen zijn te benaderen door elke rapportage tool die via xmla kan communiceren.

onderliggende techniek

De OLAP database van icCube is volledig in-house ontwikkeld in de programmeertaal java en werkt multi-core standaard met 8 cores en 32 Gb intern geheugen. Dit is verder naar wens op te schalen naar 128 Gb en zelfs verder m.b.v. clustering. icCube werkt op Windows, Linux, iMac en verder elk platform dat JDK 1.7+ ondersteund.

icCube is gemaakt uit één stuk; dat wil zeggen dat alle componenten naadloos op elkaar aansluiten. Exemplarisch is dat icCube bijvoorbeeld maar één java proces heeft. Technisch beheer is daarmee zeer eenvoudig, terwijl de performance in alle opzichten optimaal blijft.

De icCube software is bijzonder stabiel. Hier kunnen wij als partner uit ervaring in mee praten; onze demo draait gerust maanden zonder dat hier een (technisch) beheerder aan te pas komt!

icCube kosten

icCube is beschikbaar vanaf 6.600 euro per jaar. Voor dit bedrag kunnen al  100 gebruikers werken met de dashboards. Er is geen onderscheidt tussen het type gebruikers.